Switch to English

Ivana Uremović Gašić i učenici OŠ "R.Katalinić Jeretov" 4.a razreda

Životopis:

Ivana Uremović Gašić profesorica je talijanskog jezika i književnost i radi u OŠ "Rikard Katalinić Jeretov". Osim nastave vodi i izvannastavnu aktivnost na temu ekologije. Živi u Opatiji između šume i mora sa suprugom, dvoje djece, papigom i psom. Svoje slobodno vrijeme posvećuje njima i osobnom razvoju.

Godine 2022. razred se priključio globalnom projektu "Precious plastic" za koji su snimili nekoliko video uradaka kako bi potakli zajednicu na kritičko promišljanje vezano za iscrpljivanje prirodnih resursa i uništavanje okoliša. Tijekom rada u školi u suradnji s kolegama i djecom realizirali su dvije slikovnice na temu liburnijskih legendi koje su objavljene i afirmiraju moralne vrijednosti te jezik sredine (hrvatski, čakavsko narječje i talijanski jezik).

Filmovi:
izvan konkurencije / out of competition , off program , regionale , Ljetna pozornica
Učenici OŠ "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija snimili su ovaj film nakon što im je drveće koje su posadili u svom dvorištu, nestalo. Oni su sudjelovali u izvannastavnoj aktivnosti Projekt "Dragocjena plastika" i snimili već 4 filma na tu temu. Ovim filmom su željeli poslati poruku da imaju pravo na život u zelenom,održivom svijetu. Pri tome računaju na podršku zajednice.