Switch to English

Ivan Grgur

Životopis:

Rodio se na dan kad je Kokomo od Beach Boysa zasjeo na prvo mjesto Billboardove top liste. Studirao komunikologiju i novinarstvo u Veneciji, Trstu i Lisabonu. Radi kao copywriter. Godine 2019. snimio je dokumentarni film "Sigurno mrtvi" koji je prikazan na 20-ak festivala. Godine 2020. upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Trenutno je u post-produkciji s trećim kratkim dokumentarcem, "Rade spašava turističku sezonu".

Filmovi:
izvan konkurencije / out of competition , Ljetna pozornica
(FESTIVALSKA PREMIJERA)
Škola dokumentarnog filma - Restart
2019, 11`
Koliko puta možeš umrijeti od straha prije no što budeš sigurno mrtav?Ovaj kratki dokumentarni film odgovara na to pitanje pokušavajući gledatelju vizualno približiti surealni svijet u kojem žive njegovi protagonisti. Svojevrsni uvod u google hipohondriju za početnike: od prve samodijagnoze, preko borbe s liječnicima pa sve do sasvim izvjesne skore smrti. Protagonisti koji su ljuti što ne mogu...
Ljetna pozornica
Promjena spola se ne razlikuje mnogo od bilo koje druge ljudske promjene. Ima svoje uspone i padove, strašne, smiješne, neobične, iznenađujuće i frustrirajuće trenutke o kojima se rijetko govori. Ovaj kratki film vizualno istražuje te trenutke kroz oči Espi - 24-godišnjeg protagonista koji je upravo prošao kroz tranziciju.