Switch to English

Hrvoje Mabić

Životopis:

Hrvoje Mabić rođen je 1974. godine. Diplomirao je filozofiju 1998. godine, a 1999. pokrenuo je produkcijski studio Fantastično Dobra Institucija – Fade In. Do 2002. godine bio je glavni producent studija. Od 2002. godine producent je i redatelj dokumentarnog serijala Direkt. Režirao je samostalno trideset epizoda, a korežirao 25 epizoda serijala. Režirao je i niz televizijskih serija (Razred, Ostati živ, Dvornikovi) te petnaestak socijalno angažiranih promidžbenih poruka.

Filmovi:
Alex se otkad zna za sebe nije ugodno osjećao u tijelu žene. Jelena je odrastala slobodno, ali je okolina netrpeljiva jer izgleda kao dečko. Salome je odrasla na Rabu. Tada se zvala Nenad i živjela je za karneval, jedini dan u godini kada se mogla odjenuti u ženu.
U konkurenciji
U psihijatrijsku bolnicu Lopača pokraj Rijeke 2002. godine započinju se primati djeca s poremećajem u ponašanju. Ubrzo gradom počinju kružiti kontroverze o njihovu tretmanu.Javna tajna koju grad nosi godinama razotkriva se u bolnim svjedočanstvima bivših štićenika, njihovih roditelja i liječnika uključenih u rad bolnice. Zaprepašćujući konformizam zaposlenika bolnice i gradskih struktura donosi...