Switch to English

Drago Toroman

Životopis:

Drago Toroman rođen je 1955. godine. Umirovljenik je iz Zagreba. Završio je strojarsku tehničku školu, upisao Fakultet strojarstva i brodogradnje koji je napustio nakon druge godine studija. Niz godina amaterski se bavi fotografijom. Sudjelovao je na nekoliko skupnih izložbi te jednoj samostalnoj, "Sjećanja iz Ghane", 2007. u Klubu Zadrana. Istovremeno paralelno radi kratke dokumentarne filmove u super-8 formatu o mravima, pčelama, pticama, ljudima i obiteljskim događanjima. „Izzy“ je njegov je treći dokumentarni film u produkciji Fade in-a snimljen digitalnom tehnikom.

Filmovi:
LFF-u u gostima
Film prati posljednjeg splavara drvenom splavi na Tari u Crnoj Gori, divljoj i po život opasnoj rijeci. Potomak nekad poznatih splavara i triftara, obitelji Pendek, iz Bastasa u BiH. Na splavi napravljenoj od drvenih trupaca, teškoj nekoliko tona, Fikret na mjestu Splavište s oko desetak nestrpljivih turista spušta splav silovitim brzacima između visokih kamenih gromada u nesvakidašnju avanturu...
U konkurenciji , Ljetna pozornica
Izidor je četrdesetdvogodišnji invalid s dijagnozom spastikacelebrale i tetrapareza, šrapnelom u plućima i jednim bubregom. Živi s bolesnim roditeljima. Majka je prošla kemoterapiju, a otac koji boluje od PTSP-a preživio je dva moždana udara.Izidorova sestra nezaposlena je majka troje djece. U filmu se isprepliću njihove sudbine i strah od neizvjesne budućnosti.