Switch to English

David Lušičić

  • Web:
Životopis:

David Lušičić. trenutno studira na Akademiji Dramske Umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu MA studij režije dokumentarnog filma. Rođen 1976.g. u Rijeci/Hrvatska, završio stručni magisterij na University of Arts u Londonu, Central Saint Martins College of Arts and Design, Master of Arts Scenografije, i studij arhitekture na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. Autor je brojnih multimedijalnih projekata u Zagrebu, Rijeci, Londonu, Ljubljani i Sevilli. 2008 godine osniva Zebra Creative Network, organizaciju kroz koju pokreće prostor za suvremeno-umjetničke prezentacije Galeriju Greta, kao i nezavisnu audio-vizualnu produkciju u početku kroz program novih medija, 3D mapping projekcija i razvoja interaktivni instalacija, a nakon toga kroz razvoj i proizvodnju eksperimentalnih igranih i dokumentarnih filmskih projekata.

Filmovi:
13. LFF , Regionalni program
Statut - eksperimentalni dokumentarni film.Korištenje malih kamera i fotoaparata u londonskoj podzemnoj željeznici može se shvatiti i kao potencijalni čin teroroizma. Autor ovog dokumentrca priveden je u policijsku stanicu Westminister kako bi se utvrdile njegove namjere. Nakon nekoliko sati razgovora, policija potvrđuje da se radi o studentu scenografije. On biva zamoljen da izbriše sav materi...
17. LFF , Ljetna pozornica
Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu , Zebra Creative Network
2019, 13`
Film prati segmente noćnog života u Zagrebu kroz svjedočanstvo pokušaja silovanja. Na fajrontu u jednom zagrebačkom kafiću ostaje nekolicina ljudi od kojih dvoje, nakon još nekoliko ispijenih pića, odlazi u wc, dok preostali dio ekipe odlazi kući, ostavivši ih same... Sljedećeg dana podnesena je tužba za pokušaj silovanja.