Switch to English

Bernardin Modrić

Životopis:

Rođen je 18. travnja 1954. u Ogulinu. Debitira na filmu 1980. godine kada za JADRAN FILM režira svoj debitantski film. Osim dugometražnog dokumentarnog filma « Ritam rock plemena » ostvario je još oko 130 kratkih i srednjemetražnih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani u zemlji i svijetu. Član je Društva hrvatskih filmskih redatelja. Bernardin Modrić umro je 2021. godine ostavivši za sobom vrijedno filmsko nasljeđe.

Filmovi:
Regionalni program
Jedan od najdugovječnijih aktivnih svjetskih stripaša Dovniković na sebi svojstven šarmantni i duhoviti način pripovjeda o svom radu, o zabranama s kojima se susretao, uspjesima I popularnošću koju je doživljavao, a pojedinosti svojim sjećanjima pojašnjavaju njegovi suradnici i urednici...Zanimljive i često vrlo uzbudljive priče protkane su brojnim fotografijama, arhivskim snimkama i dokumentim...
izvan konkurencije / out of competition , off program , regionale , Villa Antonio
Istra film
2021, 50`
Psihički bolesne osobe u Domu Turnić (Rijeka) nizom aktivnosti pokušavaju se vratiti u svakodnevni život zajednice i maknuti predrasude s kojima se suočavaju. Oni glume, pjevaju, imaju vlastitu radio emisiju na Radio Rijeci (2017. proglašena najboljom radijskom emisijom u Hrvatskoj) i žive u stambenim zajednicama van Doma gdje se osjećaju ravnopravni sa zdravim osobama.