Switch to English

Michele Bulešić

Životopis:

Michele Bulešić rođen u Puli,1992 . Godine 2016. na 12. Školi filma PFT-a po prvi puta postaje autor kratkometražnog filma "Gorenje". IJ sklopu 10. Škole dokumentarnog filma Restart realizira niz vježbi kratkih filmova. IJ Pulskoj filmskoj tvornici član je edukacijskog tima te kao mentor snimatelj i montažer sudjeluje u brojnim radionicama. Snimatelj je i koautor dokumentarnog film 'Knjižnica' kratkog igranog 'Bazen', te snima film 'Hejana heja' iz dokumentarnog ciklusa Istarske Štorije ,televiziski dokumentarni serial "U ime oca", kratki igrani film 'Prsnuť četvrtu sezonu 'Medionauta' TV emisiju o građanskom odgoju i medijskoj pismenosti.Snima brojne namjenske filmove i spotove.

Filmovi:
izvan konkurencije / out of competition , restart , Ljetna pozornica
(FESTIVALSKA PREMIJERA)
Restartova Škola dokumentarnog filma
2022, 12`
Crtice emotivne ispovijesti, rođene u intimnoj atmosferi i još intimnijem momentu, pružaju skicu portreta autorova prijatelja koji autoru otvara više od vrata svoga stana te ga pratimo kroz razna stanja i sobe.
izvan konkurencije / out of competition , off program , regionale , Villa Antonio
(SVJETSKA PREMIJERA)
2022, 22`
Dokumentarni film o Delfinu nadilazi kroničarski pristup, ali i nužno zahvaća u nj. To je urbana priča koja i univerzalno komunicira s problemima života uz more. Bogat je kadrovima iz suvremenog životaovoga Društva, koje se poput Feniksa izdiglo iz stečaja, izazvanog sumnjivim motivima.