Switch to English

25.08. 20:15

Odjeci

25.08. 20:15
(Svjetska premijera) Kratak sadržaj filma:

Prije početka ljetne sezone 2017. godine, svoja je vrata zatvorila Robna kuća Istra. Nekadašnje šoping središte grada Pule. Pet etaža. Više od osam tisuća metara kvadratnih. Otvorena je 1978. godine, i iako je uspjela preživjeti ekonomsku krizu 2008, nije uspjela dočekati svoj četrdeseti rođendan.

Ova modernistička zgrada u centru grada zjapi prazna. Zanemarena, ali ne i zaboravljena i dalje ponosno nosi boje nekog drugog vremena. No više nije samo smeđe-bijela. Sada je zelena, od biljaka koje su niknule u pukotinama njenih zidova, i crna je, od vlage. I šarena, od grafita. Govorilo se da će nakon zatvaranja postati hotel ili garaža, ali nije postala ništa od toga. Ostala je samo prazna zgrada, a u njoj odjeci davnih i ne tako davnih sjećanja.

Redatelj:
Rođen u Puli 1987. godine gdje završava osnovnu i srednju školu. Paralelno sa školom hobiji su mu fotografija, nogomet i pisanje. Matej odlučuje fakultetsko obrazovanje nastaviti u Zagrebu, a nakon diplomiranja na diplomskom studiju računovodstva i financija radi na filmskim festivalima gdje dola...