Switch to English

29.08. :0

Još jednom

29.08. :0
Kratak sadržaj filma:

„Još jednom“ dokumentarni je film koji prati živote pet prijatelja – četiri lezbijke i jedne transeksualne osobe – u razdoblju od sedam godina, od 2007. do 2013. Ana, Noah, Mima, Helena i Ivana prolazili su kroz više intenzivnih emotivnih odnosa – prekidali su stare i započinjali nove veze, zaljubljivali se, odljubljivali, razočaravali, u druge i u sebe... I o svemu tome razgovarali sa sobom i s kamerom. Pratimo protagoniste/ice koje s marginalne i diskriminirane društvene pozicije pokušavaju razumjeti prirodu međusobnih odnosa kroz vlastite "neuspjele" ljubavne priče.
Film je nastao iz potrebe autorskog tima i sudionica filma da sagledaju intimne procese kroz koje prolaze pokušavajući tako dobiti odgovore na pitanja o razlozima i načinima na koje nas ljubav obuzima.

Redatelji:
Ana Opalić diplomirala je 1997. godine Filmsko i TV snimanje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Iste godine nagrađena je kao najbolja mlada fotografkinja na izložbi Hrvatska fotografija ’97. godine. Od 2000. članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Godine 2003. s fotografom B...
Noah Dalija Pintarić režira, montira i snima. Potpisuje režiju glazbenih spotova za Let 3, Lollobrigidu, Detour, Afion i druge te dokumentarnih filmova Bože čuvaj Le zbor (2009) i Transgenderosity pt. 1 (2009). Režirao je i montirao brojne edukacijske i namjenske filmove.
Festivali na kojima je prikazan:
Foto: