Prebaci na Hrvatski

Napokon! Danas otvaramo 20. LFF

24.08.2022 08:01

Sve je spremno! Filmovi su pripremljeni, titlani, autori su stigli u Opatiju, samo nam još vi falite. Progam u konkurenciji počinje nakon svečanog otvorenja na maloj Ljetnoj pozornici u 20:15, a program Regionale starta već u 18 sati u Vili Antonio.

Program u konkurenciji za osam festivlaskih nagrada otvara film Davida Lušičića "Mlungu - Bijeli Kralj".Film prikazuje život, probleme, nedoumice i odluke bivšeg zatvorenika Branimira, inače Riječanina koji je završio u južnoafričkom zatvoru zbog krijumčarenja 230 kilograma kokaina iz Južne Amerike. Prva festivalska večer donosi i svjetsku premijeru dokumentarca „Nokturno“ Riječanke Silvije Bumbak, te još dva naslova - „In medias res“ Ane Klepo te „Zaželi“ Marija Papića.

Nešto ranije, u 18 sati u Vili Antonio, gdje će se tijekom pet festivalskih dana odvijati program filmova izvan konkurencije te dio razgovornog programa, zainteresirani mogu pogledati četiri dokumentarna naslova iz programa Regionale koji promiče regionalne autorice i autore. Na programu su filmovi: „6 metara“ Vedrana Ružića, „Tko je ovdje lud?“ Bernardina Modrića te dvije svjetske premijere: „Delfin 70“ autora Michela Bulešića i Igora Popovića te „To što je ostalo“ Silvije Bumbak.

Kao i obično moguće je nabaviti festivalsku ili dnevnu ulaznicu. Za festivalsku je potrebno izdvojiti 40, a za dnevnu 20 kuna. Ulaznice su potrebne samo za program u konkurenciji na maloj Ljetnoj pozornici, a sav popratni program besplatan je za sve zainteresirane.