Prebaci na Hrvatski

Edukacija, tribine i razgovori

Želiš li saznati kako nastaje dokumentarac ili reportaža? Na LFF-u imaš priliku okušati se u tom stvaralačkom procesu pod budnim okom iskusnih edukatora, no uz opuštenu atmosferu i mnogo praktičnog rada. Radionica je namijenjena zainteresiranim pojedincima bez prethodnog iskustva rada s kamerama i montažom. Sudjelovanje je besplatno, a prijave traju do 15.08.

06.08.2017

Opatija i EPK

Rijeka će 2020. ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture. No ovaj važan događaj ne odnosi se samo na Rijeku: jedan od programskih pravaca Rijeka EPK 2020 jest i 27 susjedstava, čiji je cilj osnaživanje lokalnih zajednica kroz jačanje ljudskih potencijala, razvijanje međuljudskih odnosa, organiziranje kulturnih aktivnosti i povećanje kulturnih sadržaja. 

Kvarnerska filmska komisija regionalni je filmski ured, osnovan 2016. godine unutar javne ustanove Art-kino, uz podršku i poticaj Hrvatskog audiovizualnog centra, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke. 

Radionica Filmska početnica organizira se u suradnji s udrugom Restart iz Zagreba, a namijenjena je djeci osnovnoškolske dobi s ciljem inovativnog i originalnog pristupa filmskom obrazovanju. Tijekom početnice oni najmlađi će steći osnovna znanja o filmskom i medijskom stvaralaštvu pod vodstvom Ane Hušman i Sandre Bastašić.

Razmišljaj filmom je radionica socijalno-angažiranog filma i završna aktivnost istoimenog projekta medijskog opismenjavanja srednjoškolaca. Dio je to edukatinog programa koji se provodi se u suradnji s Centrom za mirovne studije, Plavim telefonom, Hrabrim telefonom, a u provedbu projekta su uključene srednje škole iz različitih dijelova Republike Hrvatske.

06.08.2017

Kava s autorom

Počevši od drugog dana LFF-a, točno u podne započinjemo s razgovorima s autorima čije smo filmove gledali prethodne večeri. Moderirane razgovore, koji su otvoreni za javnost, vodit će filmski kritičar Vladan Petković.

Kavu pijemo u službenom festivalskom okupljalištu, Caffe baru Eugenian (Vjekoslava Spinčića 9, Opatija). Ulaz je slobodan.

Redatelj Dario Juričan i suradnik na filmu Saša Paparella govorit će o procesu nastanka filma, njegovom financiranju, distribuciji, izazovima pred istraživačima i filmskom ekipom, mogućim pravnim nevoljama, i o tome kako se nositi s javnom tabu temom.