Switch to English

Večeras ćemo saznati tko su laureati zaraznog LFF-a

27.08.2021 11:30

Danas proglašenjem najboljih filmova i svjetskom premijerom filma „Enrico Marotti: Ovo je moj plov“ završava 19., zarazno izdanje, Liburnia Film Festivala.

Prije samog proglašenja na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji, koje je zakazano za 20:45, možete pogledati dva dokumentarna filma nastala u produkciji Restarta suorganizatora festivala – „Pisma Nicholasu“ redateljice Dunje Ivezić (svjetska premijera) i „Više od 35“ Timmyja Šareca.

Nakon što saznate tko su dobitnici sedam festivalskih nagrada, možete pogledati svjetsku premijeru filma „Enrico Marotti: Ovo je moj plov“ Relje Dušeka. Film prati životni put jedinog profesionalnog windsurfera iz Hrvatske.

U slučaju kiše projekcije i proglašenje se neće održati na Ljetnoj pozornici, već u Centru Gervais.

Od 16:30 možete sudjelovati u razgovornom dijelu programa. Kao i svakog dana u 16:30 tu je Piće s autorom u cafe baru Eugenian, a potom slijede case study i tribina koje se nadovezuju na film Đure Gavrana „Jedna od nas“ koji je sinoć zatvorio program filmova u konkurenciji. Na case studyju o filmu „Jedna od nas“, koji počinje u 17 sati u Vili Antonio, Gavran će govoriti o nastanku filma u čijoj je radnji sam sudjelovao, i o kompleksnosti obrade teme nasilja u obitelji na filmu, a potom će na tribini „Kad nasilje živi doma“ u 18:15 nastaviti razgovarati s predstavnicama udruge SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava o rastućem i sve vidljivijem problemu seksualnog nasilja u obitelji. Ulaz na razgovorni dio programa je slobodan.