Switch to English

Prvi put snimam predstavlja: "Reinkarnaciju"

28.09.2017 09:39

U četvrtak, 28. rujna s početkom u 18 sati, u prostorijama Erste Cluba (Ulica Frana Supila 6, Rijeka) bit će predstavljen kratki dokumentarni film „Reinkarnacija“ čiji su autori Sendi Bakotić, Silvija Bumbak, Martina Genda, Vivien Karlović, Matija Kasaić Drakšić, Gea Lukšić, Mirta Maršić i Unita Precetti. Film je nastao uz mentorstvo Paule Mangano, Nike Petković i Sare Salamon iz udruge Filmaktiv, u sklopu radionice Prvi put snimam izvedene za vrijeme 15. Liburnia Film Festivala (21. – 25.8. 2017., Opatija).

Reinkarnacija je opatijski hip-hop kolektiv. Sačinjava ga skupina prijatelja koja se bavi stvaranjem rap glazbe, kako bi široj masi predstavila svoja razmišljanja, ali ponajviše zbog kvalitetnog druženja.

U istoimenom dokumentarcu saznajemo što El Ese (Ivan Antonio Premer), Jena (Luka Jenuš), Pino Kio (Pino Kovačević), Flokee Flow (Luciano Lujanac), Dante Dopp (Sandro Delač), Hazy Manner (Paulo Šuljić) i Mlvd€ Bvrv$ navode kao razloge svog okupljanja, koja su njihova razmišljanja o lokalnoj i nacionalnoj hip-hop sceni, koja im je inspiracija ali i kakav kontekst (sredina) u kojoem djeluju.

Radionica Prvi put snimam jedan je od najdugovječnijih edukacijskih programa festivala hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festivala. Članovi Filmaktiva, riječke udruge koja se bavi produkcijom, promocijom i distribucijom video stvaralaštva te edukacijom o njemu, izvodi ju s namjerom da polaznike provede kroz osnovne korake u nastanku (dokumentarnog) filma i kratkog videa. Polaznici se prvi put susreću s kamerom, montažom, scenarijem, režijom na filmu te tijekom pet dana kroz grupni rad izrade kratki dokumentarac, a upravo je tako nastao i film "Reinkarnacija".

Film će biti izložen u prostorijama Erste Cluba do 6. 10. 2017.

Autor: