Switch to English

Liburnija uplovljava s pobjedničkim filmovima 17.Liburnia Film Festivala u zagrebačko Dokukino KIC 13. listopada

09.10.2019 12:38

Radujemo se otvaranju nove sezone turneje pobjedničkih filmova sa 17. Liburnia Film Festivala, projekcijama triju filmova u zagrebačkom Dokukinu KIC, u nedjelju 13. listopada 2019.

S početkom u 19 h, gledatelji će imati priliku prisustvovati zagrebačkoj premijeri kratkometražnog dokumentarnog filma PLUF!, redatelja Elvisa Lenića, dobitnika ovogodišnje Nagrade za najbolji regionalni film. Film ovjekovječuje tradicionalno prvomajsko natjecanje u plufizmu, odnosno disciplini u kojoj se vrednuje zvuk kamena bačenog u vodu, a održava se u Limskom kanalu na zapadu Istre.

Drugi film prvog bloka je film U slučaju rata, češkog redatelja Jana Geberta u hrvatskoj koprodukciji, koji tematizira slovačku paravojnu skupinu koja uz prešutno odobravanje vlasti regrutira u svoje redove stotine tinejdžera. Potresan film o porastu ultradesničarskih elemenata u društvu prava je filmofilska poslastica, ali i šokantan element osvještavanja suvremenih europskih i svjetskih društvenih tendencija. Film je na 17. Liburnia Film Festivalu nagrađen s dvije nagrade: Nagradom za najbolji film i Nagradom za montažu.

u 21 h, u drugom bloku, možete pogledati biografski dokumentarni film o legendarnom frontmenu KUD IDIJOTA, Branku Črnecu Tusti, koji je zbog svojih beskompromisnih stavova posatao simbolom slobode mišljenja i zdravog razuma. Film Tusta, redatelja Andreja Korovljeva, na 17. Liburnia Film Festivalu osvojio je srca publike te dobio Nagradu publike.

Redovna cijena karte po projekciji iznosi 22 kune; cijena za umirovljenike je 15 kuna. Više informacija doznajte na službenoj stranici Dokukina KIC.