Switch to English

Liburnia Film Festival gostuje u Art-kinu s nagrađenim filmovima ovogodišnjeg festivalskog izdanja koji će se na velikom platnu kina prikazati u srijedu, 12. listopada. Program je podijeljen u dva bloka, a prvi, s početkom u 18 sati donosi filmove Tvornica filmova Silvestara Kolbasa i Hrvatskog narodnog preporoda Gorana Devića. U nastavku, u 20 sati, slijede filmovi Lutajući oceanom Tome Zidarića i Mjesta koja ćemo disati Davora Sanvicentija.

Napokon smo došli do tog trenutka! Sutra započinje 20. izdanje Librunia Film Festivala, koje će do 28. kolovoza Opatiji dati dokumentarno ruho - jer o dokumentarnim filmovima će se razgovarati, učiti, misliti, a najviše od svega iste ćemo gledati. I to ne bilo što - najrecentnije od hrvatske dokumentarne produkcije. Stiže nam četrdesetak filmova, od čega 19 u konkurenciji za osam festivalskih nagrada.

Samo tjedan dana dijeli nas od jubilarnog izdanja Liburnia Film Festivala koji će u Opatiju donijeti najrecentnije filmove hrvatske dokumentarne produkcije. Na programu će se naći 19 naslova u konkurenciji za nagrade te dvadesetak filmova izvan konkurencije. O filmu će se od 24. do 28. kolovoza učiti, pričati, razmišljati, a organizatori su pripremili i dvije poslastice kao uvod u festival već ovog vikenda - „Povratak u Ičiće“ u petak 19. te otvorenje izložbe „XX godina LFF-a“ u subotu 20. u Rijeci.

Pozivamo sve vas koji ste tijekom ovih dvadeset godina zavoljeli dokumentarni film, zajedničko gledanje filmova, razgovore o njima ili jednostavno atmosferu našeg festivala da nam se pridružite na izložbi "XX godina LFF-a" što će biti otvorena 20. kolovoza u 20 sati u Galeriji SKC.

Sedam godina nakon preseljenja na opatijsku Ljetnu pozornicu, Liburnia Film Festival vraća se na jedan dan na mjesto na kojem je sve započelo - u lučicu u Ičiće. Povodom 20 godina jedinog festivala hrvatskog dokumentarnog filma, u petak, 19. kolovoza, ponovno će se na filmskom platnu u ičićanskoj lučici gledati filmovi - pobjednik prvog Liburnia Film Festivala „Patchwork“ Tanje Miličić te pobjednik lanjskog Beldocsa „Bez“ Luke Papića, a potom slijedi svirka post punk rock banda ŠIZA.