Switch to English

Liburnia Film Festival poziva autore/ice i producente/ice dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 21. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 22. do 26. kolovoza 2023. godine u Opatiji. Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2022. ili 2023. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Natječaj je otvoren od 22. veljače do 10. lipnja 2023.

Večeras je posljednja večer filmova u konkurenciji (njih čak sedam!) 20. LFF-a, a među njima će se naći dvije hrvatske i jedna svjetska premijera. Današnji dan na LFF-u započnite Pićem s autorom, a nastavite razgovorom na tribini o fair payu i radnim uvjetima u kulturi. 

26.08.2022

Petak na LFF-u

Treći dan Liburnia Film Festivala započinje Pićem s autorima čiji su filmovi noć prije prikazani u programu u konkurenciji. Na programu je danas sedam filmova, a večer završava nagrađivanim dokumentarcem "Veće od traume" Vedrane Pribačić i Mirte Puhlovski te Feštom Balkanikom by DJ Sero.

Drugi dan 20. Liburnia Film Festivala u programu donosi pet filmova u programu izvan konkurencije u Vili Antonio i četiri u konkurenciji za osam festivalskih nagrada na maloj Ljetnoj pozornici. U 16:30 možete razgovarati s autorima filmova u konkureniciju prikazanim večer prije na Piću s autorom u Šporer Summer Gardenu.

Ispunjeno gledalište i veselje zbog okrugle obljetnice obilježilo je otvaranje 20. Liburnia Film Festivala, jedinog hrvatskog festivala isključivo recentnog hrvatskog dokumentarnog filma, što je održano večeras na Maloj ljetnoj pozornici u Opatiji. Festival je otvorio film "Mlungu - Bijeli Kralj" Davida Lušičića.