Switch to English

Rovinjsko Ljetno kino u ponedjeljak 20. srpnja te Kino Antonio Gandusio također u Rovinju u utorak 21. srpnja prvi će put ugostiti turneju najboljih dokumentaraca Liburnia Film Festivala, program Liburnia uplovljava. Udruga LFF projekcije u Rovinju organizira u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Grada Rovinja te pred domaću i stranu publiku dovodi filmove "PLUF!" Elvisa Lenića koji će film u ponedjeljak i osobno predstaviti, te "Na vodi" Gorana Devića.

Zagrebački RESTART solidarno se pridružuje nastojanjima za održavanjem javnog zdravlja i otvara bogatu online doku-riznicu Restart labela s 20 potpuno besplatnih naslova dok je ostatak kolekcije sa stotinjak raznolikih dokumentarnih filmova dostupan za gledanje uz minimalnu naknadu.

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 18. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 23. do 28. kolovoza 2020. godine u Opatiji. 

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2019. ili 2020. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni samo ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

U sklopu 11. Dana antifašizma u Opatiji (4. - 6. ožujka 2020) u organizaciji opatijskog UABA, Udruga LFF organizira projekciju dokumentarnog filma “Selfie” talijanskog redatelja Agostina Ferrentea. Ovaj sjajan recentni dokumentarac gledat ćemo u srijedu 4. ožujka u 17 sati u opatijskoj Vili Antonio. Nakon filma, Jelena Androić iz Udruge LFF moderirat će razgovor s filozofom Ivanom Cerovcem i politologom Kostom Bovanom.

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih dokumentaraca Liburnia Film Festivala, za prvu je "luku" u 2020. godini odabrala Drenovu. Dokumentarna turneja u Zavičajnom muzeju Drenove (Drenovski put 138a) održava se u suradnji s programom Dnevni boravak susjedstva Drenova programskog pravca 27 susjedstava projekta Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture, i u dva termina, 17. i 24. siječnja uvijek u 19 sati, donosi tri pobjednička filma prošlogodišnjeg LFF-a.