Switch to English

U sklopu 11. Dana antifašizma u Opatiji (4. - 6. ožujka 2020) u organizaciji opatijskog UABA, Udruga LFF organizira projekciju dokumentarnog filma “Selfie” talijanskog redatelja Agostina Ferrentea. Ovaj sjajan recentni dokumentarac gledat ćemo u srijedu 4. ožujka u 17 sati u opatijskoj Vili Antonio. Nakon filma, Jelena Androić iz Udruge LFF moderirat će razgovor s filozofom Ivanom Cerovcem i politologom Kostom Bovanom.

Iza nas je drugi dan 17. Liburnia Film Festivala koji je na malu Ljetnu pozornicu u jednoj večeri donio čak 6 filmova. Večer je otvorila svjetska premijera filma 'Baka' Borne Zidarića, dirljiv dokumentarni zapis o dešavanjima nakon bakine smrti. Nakon njega publika je imala priliku pogledati film 'Susjedi' Tomislava Žaje, čija je priča o integraciji psihičkih bolesnika natrag u zajednicu oduševila cijelu malu Ljetnu pozornicu.

Večeras je otvoreno 17. izdanje najstarijeg hrvatskog festivala dokumentarnog filma, Liburnia Film Festivala. Festival je otvorio film Višnje Skorin 'Da je meni ono što mi nije', a publika će do 30. kolovoza moći pogledati 31 dokumentarac, od kojih se 19 natječe za sedam festivalskih nagrada.

Ako ste ljubitelj politike intrige, ne propustite filmove 'Hipokritove sinove', 'U slučaju rata', i 'Poštovana predsjednice!' na 17. Liburnia Film Festivalu. Filmovi su to koji prate političke intrige, progovaraju o političkim situacijama u zemlji ali i izvan nje, te portretiraju radikalna politička stajališta. 

17. Liburnia Film Festival zrači umjetničkim bojama! U sklopu ovogodišnjeg izdanja, Liburnia Film Festival ponudit će i nekoliko filmova posvećenih umjetnosti. Filmovima 'Mačka je uvijek ženska', 'Nigdina' i 'Prijateljstvo s Trokutom' zajedničko je to što su ih radile autorice, inače umjetnice koje djeluju u više medija (slikarstvo, kiparstvo, video umjetnost, fotografija) te se upravo takav tretman vidi i u njihovim filmovima - miješaju se eksperimentalni, animirani i dokumentarni filmovi, a i tema im je umjetnost.