Switch to English

Etno skupina Veja dolazi kao šećer na kraju 17. Liburnia Film festivala!
Ova sjajna ekipa dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe istarskog poluotoka kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju.

Otvorenje 17. Liburnia Film Festivala začinit će White on White!
Priča o White on White kantautorska je priča, a ujedno i pseudonim iza kojeg se udobno sakrio Riječanin Marko Rogić, u glazbi debitant, a s glazbom, opet, cijeli život.
White on White na 17. LFF donosi svoje iskrene priče nastale jednostavnim kantautorskim ključem bliskim prizvuku countrya i americane koje predstavljaju svojevrsni glazbeni otisak stanja čovjeka u vremenu promjena i rastanaka s dragim ljudima, pričama i odnosima.

Slučajno kino je opet u gradu!
Četvrtu godinu za redom u Rijeku donosimo site specific projekcije hrvatskih dokumentaraca čiji odabir, za razliku od kina, nikako nije slučajan! 
Gledamo samo najbolje filmove proteklih izdanja Liburnia Film Festivala, družimo se i nestrpljivo čekamo ovogodišnje 17. izdanje!
Ovoga puta družimo se u Boćarskom klubu Krimeja (Krimeja ul. 13A), u srijedu, 31. srpnja u 21 sat, uz projekciju filma „Oblak" koji govori o Luki Ritzu - njegovom odlasku, ali i o važnosti građanske solidarnosti i aktivizma u današnjem društvu.

Ovogodišnji, 17. Liburnia Film Festival (mala Ljetna pozornica Opatija, 26. - 30. 8. 2019.) u konkurenciji će prikazati 19 recentnih hrvatskih dokumentaraca od kojih će četiri imati svjetske premijere. Bit će to filmovi „Baka“ Borne Zidarića, „Hipokritovi sinovi“ Antona Mezulića, „Nihilist“ Renate Lučić i „Pluf!“ Elvisa Lenića. U programu je i više od 10 filmova van konkurencije i u off programu što, zajedno s edukacijama, razgovorima o filmu te glazbenim programom, ovu „staru damu“ među festivalima čini razlogom dolaska brojnih filmofila u Opatiju na izmaku ljeta.

Pozivamo vas da se pridružite organizaciji LFF-a, festivala hrvatskog dokumentarnog filma, da gledate hrvatske dokse zajedno s nama, družite se i diskutirate o filmovima, slušate dobru glazbu uživo te da nam svojim znanjima, vještinama i idejama, kroz volontiranje pomognete u nekoj od službi festivala