Switch to English

Krećemo! Što smo pripremili smo pripremili. Pred nama je 16. izdanje najstarijeg hrvatskog festivala dokumentarnog filma! Na Liburniji ćemo opet okupiti dokumentariste, novinare, kritičare, teoretičare i sve ljubitelje doksa. Pred nam je pet dana u kojima gledamo ukupno 24 filma. Danas otvaramo u 20:30 na maloj Ljetnoj pozornici Opatija.

Filmska barka plovi dalje! Ovog petka usidrit će se u Lovranu, točnije u Kino Sloboda i to s početkom u 20 sati. Na repertoaru su opet najbolji s lanjskog 15. Liburnia Film Festivala - Blink (najbolji film 15. LFF-a),  Buffet Željezara (nagrada za najbolju režiju) i Tvornica je naša! (nagrada publike i posebno priznanje žirija 15. LFF-a).

Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma kojim već 16 godina tradicionalno zatvaramo ljetne praznike, ove će godine, pod motom Gledaj glasno, biti održan od 20. do 24. kolovoza na maloj Ljetnoj pozornici Opatija i u Vili Antonio. Sedam hrvatskih dokumentaraca na LFF-u će biti prikazani premijerno, od čega će njih čak pet imati svjetske, a dva hrvatske premijere.  

Tražimo volonterke i volontere koji će se s nama intenzivno družiti tijekom održavanja 16. Liburnia Film Festivala od 20. do 24. kolovoza 2018. Svi koji vole organizaciju, logistiku, tehniku, promociju i, općenito festivale su dobrodošli. Nije na odmet ni ako imate afinitete prema dokumentarnom filmu, volite dobru mjuzu i druženja do kasno u noć.

Nagrađeni hrvatski dokumentarci s 15. Liburnia Film Festivala uplovljavaju s našom filmskom barkom u srijedu, 18. srpnja 2018, u Silbu. Filmove po običaju prikazujemo na platou ispred škole, a startamo u 21 sat. Gledat ćemo Blink (najbolji film 15. LFF-a), Skoro ništa (nagrada za dizajn zvuka 15. LFF-a), Buffet Željezara (nagrada za najbolju režiju) i Tvornica je naša! (nagrada publike i posebno priznanje žirija 15. LFF-a).